Nyheder

 Sådan bliver du henvist til et ophold
på REHPA!

REHPA er nu officielt åbnet som Danmarks nationale Videncenter for Rehabilitering og Palliation.

Når du har været i dialog med din egen læge eller lægen på hospitalet, kan du blive henvist til en plads på et af vores ophold i Nyborg.

Vi har forsøgt at gøre det så enkelt som muligt at søge om plads på et af vores ophold på REHPA. Følg venligst de fire skridt:

  1. Hent og udfyld vores henvisningsskema Er du myelomatosepatient, bruges dette henvisningsskema
  2. Vælg det af vores aktuelle ophold, der passer bedst til dig/din sygdom
  3. Din egen læge eller lægen fra hospitalet skal udfylde og underskrive side 2
  4. Send den udfyldte og underskrevne henvisning til: REHPA • OUH Sygehusenheden i Nyborg • Vestergade 17 • 5800 Nyborg

Vær opmærksom på, at du tidligst kan sende din henvisning fire måneder før den ønskede uge. Er du i tvivl om noget i forbindelse med at søge en plads, er du altid meget velkommen til at kontakte os på: 30 57 10 59 • rehpa.ophold@rsyd.dk

HVEM KAN DELTAGE? For at kunne deltage på et af forløbene skal du:

  • Have en nuværende eller tidligere kræftsygdom.
  • Have behov for hjælp til at håndtere de problemer, som din sygdom har medført. Problemerne kan være en direkte konsekvens af sygdommen og/eller af behandlingen. Problemerne kan være af forskellig art, f.eks. fysisk, psykisk, socialt eller i forhold til det at være menneske med/efter alvorlig sygdom.
  • Kunne deltage aktivt i REHPA-forløbet, som begynder med et ophold på 5 dage med fællesundervisning, gruppesamtaler, fysisk aktivitet, individuel vejledning og fællesskab med ligestillede. Efter 12 uger hjemme afsluttes forløbet med et opfølgningsophold på 2 dage.
  • Kunne klare dig selv, da et REPHA-ophold ikke rummer mulighed for personlig hjælp.
  • Være indstillet på at bidrage til REPHA’s vidensopsamling via udfyldelse af spørgeskemaer, interviews mv.
  • Kunne tale og forstå dansk.

Deltagelse i REHPA-forløb forudsætter, at du (evt. i samråd med din læge) mener, at du kan deltage i de aktiviteter, som forløbet indeholder. En igangværende kræftbehandling vil således ikke være en ubetinget forhindring for deltagelse.

For yderligere oplysninger gå ind på hjemmesiden www.rehpa.dk

Godt nytår!

Lokalforeningen ønsker alle frivillige indsamlere, borgere i kommunen, forretninger samt sponsorer et godt nytår med tak for det gamle år. Landsindsamlingen i 2018 bliver søndag den 8. april.

 

Landsindsamlingen søndag den 8. april 

Vi mangler i Nyborg og omegn ca. 20 frivillige indsamlere til at gå en tur på
ca. 2 timer. Flere af vores frivillige er desværre forhindret i år.
Et par til indsamling i Kogsbølle. 3-4 personer til distrikter i Aunslev og Bovense.
I Nyborg er der brug for gode ben til ejendomme med mange trapper – standpladser hos Lidl – Rema 1000 – Kvickly – Netto.
Der er distrikter uden så mange trapper. Et stort distrikt på Gl. Vindingevej har vi brug for en indsamler mere til at hjælpe nuværende med indsamling.
Send en mail til formanden, så bliver du kontaktet
Lokalforeningen er vært ved kaffe/te, småkager og frugt.

 

Frivillige instruktører søges

Til at hjælpe ved det gratis træningsforløb for patientforeninger i Skovparkens træningslokaler søges frivillige instruktører. Der vil være en kort oplæring, så man kan hjælpe brugerne ved de forskellige træningsmaskiner.
De gratis træningsdage er tirsdag fra kl. 16-18 og torsdag fra kl. 16-18.
De frivillige instruktører bestemmer selv, hvornår og hvad dag, man er til rådighed.

 

Lokalforeningen søger ny kampagneleder

Lokalforeningens kampagneleder stopper i 2019. Derfor søger vi allerede nu en ny kampagneleder til at tage sig af Nyborg og omegn.
Det frivillige arbejde består bl.a. i at skaffe frivillige indsamlere til Landsindsamlingen som normalt afholdes først i april.
Vedkommende skal sørge for bestilling af materialer til landsindsamlingen – pakke taskerne med materialerne – og aflevere dem hos indsamlerne. I øjeblikket har vi ca. 130 trofaste indsamlere som skal kontaktes hver gang. Skulle der være en eller to som har lyst til at overtage det frivillige arbejde kan formanden Allan Nielsen kontaktes.
Det er ikke en nødvendighed at være medlem af bestyrelsen.

 

Nyborg lokalforening fylder 90 år i 2018

Kræftens Bekæmpelse fylder 90 år i oktober 2018, men har valgt ikke at markere fødselsdagen – det vil man først gøre, når Kræftens Bekæmpelse fylder 100 år.
Nyborg lokalforening blev oprettet den 14. december 1928 og har valgt at afholde en lille reception i dagens anledning fredag den 14. december i Korsbrødregårdens konfirmandstue fra kl. 13.00-15.00.
Mere i dagspressen, når tiden nærmere sig!